Veelgestelde vragen
-
Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?
Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van jouw stroomverbruik. Daarnaast zijn een aantal specifieke kenmerken van je dak ook belangrijk, zoals de oppervlakte, oriëntatie, hellingshoek en of er sprake is van schaduwvorming. Met onze ervaring, kunnen we je precies vertellen wat in jouw situatie het beste is voor jouw dak.
-
Is mijn dak geschikt voor Zonnepanelen?
Een huis voorzien van zonnepanelen is niet altijd mogelijk. De ligging, het dak zelf en de ruimte om het huis spelen allemaal een rol. Wij kijken graag met je mee. Het is super leuk om te ontdekken hoeveel energie jij met jouw dak kan opwekken.
-
Waarom een thuis batterij toe passen in combinatie met PV systeem
Ze maakt je onafhankelijker van het netwerk. Ze biedt zekerheid bij storingen of black-outs vanuit het netwerk. Met een batterij kan je voor 65% onafhankelijk worden van het netwerk tegenover 25% met zonnepanelen die niet aan een batterij gekoppeld zijn! Hierdoor verdien je 3x zo snel je installaties terug.
-
Is mijn elektriciteitsmeter geschikt?
Er bestaan verschillende elektriciteitsmeters, waarvan twee geschikt zijn voor teruglevering van zonnestroom. Met een slimme meter wordt zowel de geleverde als teruggeleverde energie van de zonnepanelen op een correcte manier geregistreerd. Een slimme meter in combinatie met zonnepanelen is de garantie voor een zorgeloze en correcte saldering door het energiebedrijf. Daarnaast is een ferrarismeter, te herkennen aan de draaischijf, in principe ook geschikt voor zonnepanelen. De meter draait namelijk letterlijk terug. Een kanttekening bij deze energiemeter is wel dat het energiebedrijf door het terugdraaien niet de salderingsregels wil toepassen. Waardoor het terug verdien model bij deze optie in het water valt.
-
Hoe wordt de stroom die ik lever verrekend met mijn energierekening?
Als je zonnepanelen energie produceren op een moment dat je het niet zelf verbruikt, dan wordt jouw stroom geleverd aan het energienet. Jouw energieleverancier betaalt je dezelfde prijs als je nu betaalt voor jouw energie (gemiddeld 0,21 euro per kWh). Lever je in totaal meer stroom terug dan dat je afneemt? Dan krijg je hier een terugleververgoeding voor.
-
Welke garanties en services krijg ik op mijn systeem?
Op de zonnepanelen zit gemiddeld een fabrieksgarantie van 10 jaar. Dit betekent dat als er in de eerste 10 jaar iets technisch niet goed is met de zonnepanelen, dit binnen de garantie valt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.